Video afspelen

Visual Effects voor videoproducties

Visual effects zijn niet meer weg te denken bij video producties en zijn er in een heleboel verschillende vormen en maten. Of je nu net die ene moedervlek wilt wegpoetsen of dat je jouw scene in de ruimte wilt laten afspelen. Alles is tegenwoordig mogelijk met behulp van visual effects.

Hieronder laat ik je graag een aantal voorbeelden zien waar je visual effects voor kunt inzetten. En vergeet zeker niet om even onze visual effects showreel hierboven te bekijken om een aantal van de door ons gerealiseerde shots te bekijken. 

Onmogelijk

Niks is onmogelijk met visual effects. Zo kun je bijvoorbeeld een scene opnemen in de ruimte of je personage in een fantasie wereld plaatsen zoals het voorbeeld hiernaast. 

Film Tale B&A Toyota RAWFilm Tale B&A Toyota

Hergebruik

Het hergebruiken van shots zie je met name veel bij commercials zoals deze Toyota. Zo kunnen wij de auto bewerken bij de introductie van een nieuwe kleur in plaats van het hele shot opnieuw te draaien. Deze techniek zie je ook veel bij de labels van voedselverpakkingen als Lays of salades.

Foutje?

Het wegwerken van foutjes na het draaien is misschien wel de meest voorkomende visual effects die er is. Je kent het wel, je draait per ongeluk de hele crew mee in de reflectie van het raam of je ziet tijdens de montage nog een cameratas in beeld liggen.

Voordeliger

Visual effects kunnen een stuk voordeliger zijn dan dat je iets praktisch opneemt. Denk bijvoorbeeld aan het laten ontploffen van een dure sportwagen. Of bijvoorbeeld het opnemen van de scene voor een groen doek zodat je niet met de hele crew naar het buitenland hoeft te reizen.

Supervisie

Een visual effects supervisor is iemand die op de set aanwezig is om fouten te voorkomen. Ook neemt hij data op die achteraf nodig is voor de postproductie. Er wordt gezegd dat een visual effects supervisor zichzelf altijd terugverdient en dit is geen rare gedachten aangezien een kleine fout op set soms voor weken aan extra postproductie kan zorgen.

Klimaat

Het is mogelijk om klimaat aan te passen met behulp van visual effects. Zo kunt u bijvoorbeeld achteraf sneeuw toevoegen aan uw kerstfilm. En dat terwijl het niet eens gesneeuwd heeft op set. Het is zelfs mogelijk om een avond scene te draaien op klaarlichte dag!

Veiligheid

Veiligheid voorop! Ook daar kunnen visual effect bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een acteur die over een balkon moet klimmen. Hij kan hiervoor aan een veiligheidskabel hangen die wij later kunnen weghalen. Ook worden veel auto scene’s opgenomen voor een green screen zodat de acteurs niet op de weg hoeven te letten.

Locatie

Het toevoegen van een landschap om de illusie te geven dat de film op een andere locatie gedraaid is noemen we een matte painting. Met behulp van deze techniek hebben we ook deze western in Nederland kunnen opnemen!

Digital make-up

Zoals de naam al zegt is het mogelijk om achteraf make-up toe te voegen. Zo is het mogelijk om je acteur verwondingen te geven. Ook het verouderen en het het jonger maken van mensen valt onder digital make-up.

Massa

Stel je wilt grote groepen mensen toevoegen voor je film om bijvoorbeeld een stadion te maar je hebt niet genoeg Facebook vrienden. Dan zouden simulaties van menigte of het toevoegen van mensen voor een green screen wel eens de oplossing kunnen zijn. Deze techniek kan uiteraard ook worden toegepast op dieren of producten.

Ik wil visual effects voor mijn videoproductie! Wat nu?

Stuur ons een e-mail met daarin zoveel mogelijk informatie over project waar u graag visual effects voor wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal shot, storyboard, schetsen, een beschrijving van wat er moet gebeuren etc. Hoe meer informatie u ons verstrekt des te nauwkeuriger en sneller kunnen wij u een offerte tegemoet sturen.

Boven aan de pagina vind u een voorbeelden waar u visual effects voor zou kunnen gebruiken. Voor meer werk kunt u ook even een kijkje nemen in ons portfolio.

Heeft u een vraag over onze één van onze diensten?

  06-10459006

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 uur.
Of stuur ons een whatsapp bericht rechts onderaan de pagina.

Tags

Visual Effects gebuiken | visual effects laten maken | green screen opname | VFX | VFX gebruiken | uitleg films maken.